Wie zijn wij ?

Onze firma bestaat al sinds 1874. Van bij het prille
begin tot op heden hebben wij kwaliteit en traditie altijd laten primeren. Wij hechten veel belang aan de afwerking van onze opdrachten en aan het authentieke karakter van onze werkwijzen.

Wij hebben er voor gekozen om in een sector waarin de techniek ten dienste van de know-how moet staan, kwaliteitsvol en ambachtelijk te werk te gaan. Ongeacht de aard van het project (kantoorgebouwen, handelspanden, privéwoningen, restauratie van erfgoed,...), wij vatten elke opdracht met dezelfde passie en beroepsernst aan.

Wij garanderen u dat wij onberispelijk werk leveren tegen een correcte prijs. En dat al sinds 1874. Zoiets verzin je niet.
1874


In 1874 begint het eerste familielid (Jacques Walhin) met het uitvoeren van schilderwerken aan gebouwen.
Théophile Walhin, zijn zoon, neemt het roer over en vestigt zich in Ocquier. Zijn cliënteel bestaat uit de rijken van die tijd: kasteelheren, dokters, geestelijken. Hij specialiseert zich bovendien in het versieren van rijtuigen.

1930


In 1930 richt zijn zoon Albert een groter bedrijf op met het oog op de werkzaamheden voor de tentoonstelling te Luik, voor de stad (de baden van de Sauvenière), voor het leger (de anti-tankbschuilplaatsen), voor de NMBS (het station van Guillemins),… Voor de oorlog telt het bedrijf Albert Walhin een vijftigtal werknemers.

1935


In 1935 voert hij werkzaamheden uit voor de tentoonstelling te Brussel en daarna voor Cockerill.

1939


In 1939 werkt hij voor de watertentoonstelling of de universiteit van Val Benoît,…

1962


In oktober 1962 verlaat Paul Walhin (zoon van Norbert) het familiebedrijf van Ouffet en stapt in de zaak van zijn oom in Luik.

1963


Op 1 januari 1963 volgt dan de oprichting van de schildersonderneming Walhin N.V.
In die tijd werden in Luik vele grote gebouwen opgetrokken en tijdens de 15 daarop volgende jaren heeft Albert Walhin een duizendtal appartementen geschilderd en opgesmukt.

1970


In 1970 draagt Albert Walhin zijn aandelen over aan zijn neef Paul Walhin die vanaf dan de hoofdaandeelhouder wordt van de N.V. en tot in 2000 het bedrijf leidt. Het bedrijf wordt voortreffelijk gerund en de naambekendheid ervan neemt almaar toe. De N.V. Walhin voert prestigieuze werken uit voor diverse ministeries (vb. de Moulin de Beez, CRM Luik), voor de Koninklijke Schenking (Stuyvenberg-Laken, Koninklijke Musea).

1984


Eind 1984 kreeg Paul Walhin als zaakvoerder assistentie van zijn zoon Eric. Gedurende vijftien jaar bouwden ze de activiteiten en het klantenbestand van het bedrijf samen verder uit.

Van 1999 tot vandaag


In 1999 droeg Paul Walhin de leiding van het bedrijf over aan zijn zoon Eric Walhin. Zijn echtgenote Joëlle vervoegde hem in 2001, en samen stelden ze zich tot doel om de onderneming verder te ontwikkelen via onder meer de VCA*-certificatie (tot 26-09-2021), de toepassing van nieuwe technieken en kwalitatieve opleiding van het personeel.

Door zich snel aan te passen aan nieuwe technologieën stoomt de firma Walhin zich klaar voor de toekomst.